29 Ocak 2017 Pazar

Fenerbahçe 98 - 89 Muratbey Uşak

Mehmet Varış



Spor Toto Basketbol Süper Ligi 16.haftada Fenerbahçe kendi sahasında ağırladığı Muratbey Uşak'ı 98-89 yenerek 14. galibiyetini aldı. Bu skorla Muratbey Uşak 5 galibiyette kaldı.
Mücadele karşılıklı basketler ile başladı, TV molasına Fenerbahçe 16-12 önde girdi. Moladan sonra oyun kontrolünü eline alan ev sahibi takım periyotu 34-23 önde bitirdi.
15.dakikada farkı 19'a kadar çıkartan Fenerbahçe skoru 47-28'e getirdi. İlk yarı bitene kadar sahadaki oyun değişmeyince ilk yarı 58-40 Fenerbahçe üstünlüğünde geçildi.
3.çeyrekte Freimanis ile oyuna ortak olmaya çalışan konuk ekip savunmada Fenerbahçe'nin dış şutlarını durduramayınca farkı kapamayı başaramadı ve Fenerbahçe son periyota 76-61 önde girdi.
Son periyota iyi giren Muratbey Uşaksportif farkı 10 sayıya kadar düşürdü, 78-68. 37.dakikada ise skor McKissic'in 3 sayılık isabeti ile 90-81'e geldi. Ancak oyun sona erene kadar farkın daha da kapanmasına izin vermeyen Fenerbahçe maçı da 98-89 kazandı.
Fenerbahçe'de Nunnally 15 sayı 3 asist, Udoh 14 sayı 4 ribaunt 3 asist ve yeni transfer Bennett 16 sayı 4 ribaunt 2 asist ile maçı tamamladı.
Muratbey Uşak'ta McKissic 23 sayı 8 ribaunt 3 asist, Freimanis 20 sayı 5 asistlik performans gösterdi.

Muratbey Uşak Fenerbahçeye Konuk Olacak

Mehmet Varış
SPOR Toto Basketbol Ligi'nde üst üste 3 yenilgiden sonra Trabzonspor'u deplasmanda yenerek nefes alan Muratbey Uşak, bugün lig ve Euroleague'in güçlü takımlarından Fenerbahçe'ye konuk olacak. Ülker Sports Arena'da saat 13.00'te start alacak maçı BeINsports 3 yayınlayacak. Ligde Uşak, ilk yarıda 15 maçta 5 galibiyet aldı. Fenerbahçe ise 13 galibiyet, 2 mağlubiyetle lider durumda bulunuyor. İki takım arasında sezonun ilk yarısında Uşak'ta oynanan maçı 71-70 ev sahibi kırmızı-siyahlılar kazanmıştı.

KAYNAK 
HÜRRİYET

22 Ocak 2017 Pazar

Utaş Uşakspor Lideri Devirdi

Mehmet Varış



Pamukkalespor maçını, 15 dakikada attığı 6 golle hükmen kazanan UTAŞ Uşakspor, bu hafta da Çiğli deplasmanından galibiyetle döndü. Ligin ikinci yarısının ikinci maçında 3 puan daha hanesine yazdıran Uşakspor, 1 maç eksiğiyle lider Çiğli'nin 2 puan gerisinde, 2'inci sırada yer aldı. Zorlu Çiğli deplasmına çıkan Uşakspor, maçın 2'inci dakikasında Burhan Coşkun'un kaydettiği golle 1-0 öne geçti. Ev sahibi Çiğli ise 24'üncü dakikada Göksel'le beraberliği sağladı. Maçın ilk yarısı 1-1 sona ererken, ikinci yarıda daha istekli ve topa hakim bir Uşakspor vardı. Uşakspor, üst üste gerçekleştirdiği ataklarla rakip sahada etkili oldu. Maçın 55'inci dakikasında ikinci golü de Burhan Coşkun'la kaydeden Uşakspor, 90 dakika boyunca önde götürdüğü maçı kazandı. Uşakspor bu galibiyetle lidere çok yaklaştı ve 3'üncü lig yolunda önemli bir mesafe kat etti.   


Kaynak:Uşakport

16 Ocak 2017 Pazartesi

Auguste Eurohoops’a özel açıklamalarda bulundu.

Mehmet Varış


Muratbey Uşak’ın Amerikalı forveti Zach Auguste, Avrupa basketbolunda önemli bir oyuncu olma yolunda ilerliyor. Yıldız oyuncu, kendisi ve gelecek planları hakkında Eurohoops’a özel açıklamalarda bulundu.
Auguste şimdiden Avrupa’nın önemli bir takımından teklif aldığını açıklarken, NBA’e dönme kapısını da henüz kapatmadığının sinyallerini verdi.
“Notre Dame onu profesyonel basketbola hazırlayabilecek en iyi okul muydu, okul tercihi konusunda neler düşünüyor?”
Geriye dönüp baktığımda görüyorum ki Notre Dame Üniversitesi’ne katılmak gerçekten o dönem okul kaydımı yaptırırken alabileceğim en iyi kararmış. Notre Dame’daki dört yılım beni kesinlikle hem fiziksel olarak hem de mental olarak profesyonel kariyerime hazırladı.
“Sezon öncesinde Lakers tarafından kadrodan kesilmek seni kısa süre içinde NBA’e yeniden gitmek adına motive ediyor mu?”
NBA’de oynamak benim en büyük hedefim ve bunu başaramamış olmak bana orada oynayabileceğimi göstermek adına ekstra bir motivasyon sağladı kesinlikle. Ayrıca bu durum oyunumdaki eksikleri fark etmemi de sağladı.
“Lakers tarafından kesildikten sonra neden Avrupa’ya gelmeyi tercih ettin?”
Ailem, menajerim ve ben bunun en iyi karar olduğunu düşündük. Buraya gelmek bana üst seviyede oynama şansı verip tanınırlık elde etmem için önemliydi. Oyunumun belli başlı noktaları üzerinde de burada çalışabilirim. Böylece oyunun iki yönünde de daha büyük bir tehdit haline gelebilirim.
“Uşak dışında başka teklifler aldın mı, neden Uşak’a gelmeyi tercih ettin?”
Evet birkaç teklif daha vardı. Türkiye Ligi ve Şampiyonlar Ligi’nde oynamanın benim oyunumu geliştirmem ve en iyi seviyede oynamak için bir fırsat olduğunu düşündük. Ayrıca Avrupa’nın en büyük kulüplerinden birinin koçuyla telefonda görüştüm, o da bana gelecek sezon beni istediklerini ve Uşak’ın bu sezon benim için en iyi yer olduğunu düşündüğünü söyledi. Uşak Sportif bana bir teklif yaptı ve ben de buraya geldim.
“Yunan pasaportu almak için herhangi bir süreç devam ediyor mu? (ed. notu: Zach Auguste’un annesi Yunan)
Menajerim üzerinde çalışıyor. Ben gereken tüm belgeleri teslim ettim, yakında alacağım.
“Yunanistan Milli Takımında oynamayı arzu eder misin?”
Yunanistan’ı temsil etmek benim için gerçek bir onur olur.
“NBA kadrodaki oyuncu sayısını ve maaş kotasını artırıyor. NBA’e dönmek adına bu da bir motivasyon sağlıyor mu?”
NBA’e dönmek benim için bir öncelik. Her gün bu hedefi gerçekleştirmek için çalışıyorum ve bunu başarana kadar vazgeçmeyeceğim de. Yaz Ligi’nde ilgilenen birkaç takım hali hazırda vardı, bana düşen çalışmaya devam etmek ve doğru vakit geldiğinde en iyi durumda olmak. Şu an için takımımın kazanmasına yardımcı olmak en büyük önceliğim. Şu an tek düşündüğüm şey bu ve her gün kazanmak için daha fazla çalışıyorum
KAYNAK

McKissic’in Hayat Öyküsü

Mehmet Varış


Shaquielle O’Neal McKissic, son şampiyon Fenerbahçe karşısında gösterdiği performansla karşılaşmanın yıldızı oldu ve Spor Toto Basketbol Ligi’nde ilk haftaya damgasını vurdu.
Amerikalı oyuncu tabii ki böylece herkesin gündemine oturmuş oldu. Ancak McKissic’in yaşamı gerçekten çok zorlu geçmiş ve çok da büyük sıkıntılar içeriyor. Bundan neredeyse iki yıl önce Seattle Times’da Percy Allen imzalı yazı, McKissic’in ilginç hayat öyküsünü gözler önüne seriyor.
McKissic, başarılı lise kariyerine rağmen düşük notları sebebiyle yüksek programlara sahip kolejlere kabul edilmemişti. Kendine Kuzey Idaho Koleji’nden kabul almayı başardı ancak oraya hiç gidemedi. Çünkü McKissic ve arkadaşları, 2009 yılında bir evin penceresini kırarak eve girmeye çalıştı ancak polis kayıtlarına göre eve girmeyi başaramadılar. Tutuklanan ve hakim karşısına çıkan McKissic, iki yıl gözetim altında kalma cezası aldı ve üç ayı hapishanede geçirdi. McKissic, gözetim altında olduğu için evine yakın bir yerdeye yaşamaya başladı ve bu sayede hayatını düzene koymayı başardı.
Ancak kader yine ağlarını ördü ve 2010 yılında McKissic’in en yakın arkadaşı, vurularak öldürüldü. Kötü günler bir kez daha başlamıştı. McKissic ve bir arkadaşı, yaşadıkları evden atıldılar ve göçebe bir hayat sürmeye zorlandılar. McKissic, o günleri şöyle anlatmış: “Bu da adeta hapishane gibiydi ama o kadar yoğun değildi çünkü ne yemek istersek onu yiyebiliyorduk. Çok zordu. Her gün arabada uyumak hiç rahat değildi ama bazen yapmanız gerekeni yaparsınız. İnsanlar bana ‘Yerde uyumak sana uygun mu?’ diye soruyordu ve ben de onlara tahmin bile edemezsiniz diyordum. Oturma odasında da yerde uyuyabilirdim”.
Ciddi ekonomik sıkıntılar yaşayan McKissic, Pizza Hut, Anthony’s Seafood restaurantı ve bir mobilyacı da çalışmak zorunda kaldı. Daha sonra Edmonds CC’ye 500 dolarlık bir ödeme yapabilecek parayı topladı ve iki yıllık aranın ardından tekrar basketbola döndü. Burada oldukça başarılı bir yıl geçiren McKissic, Arizona State’in dikkatini çekmeyi başardı ve bundan sonra da hayatı değişti. Yıldız oyuncu genç haline bir şeyler söyleyebilseydi ne derdi? McKissic bu soruyu şöyle yanıtlıyor: “Dur. Düşün. Ve sonra biraz daha düşün.”
McKissic çok zorlu sorunlarla baş etmek zorunda kaldı. Ancak o, şu ana kadar yaşadığı hiçbir şeyi değiştirmek istemiyor: “Tüm başıma gelen şeyler, benim bugünkü insan olmamı sağladı ve ben bunu değiştirmek istemem. Tüm bunlar benim sahada daha cesur ve daha sert olmamı sağlıyor, bu sayede ‘her şeyi yapabilirim’ düşüncesine sahibim çünkü birçok insana göre imkansızı başardım.”
McKissic’in tam adı Shaquielle O’Neal McKissic. Peki bu ismin arkasında bir hikaye var mı? Yıldız oyuncu bu soruyu şöyle yanıtladı: “Hayır, bir hikayesi yok. Sanırım babamın içine doğmuş”. Böyle demesi şaşırtıcı olabilir. Çünkü McKissic’in adının efsanevi basketbolcu Shaquille O’Neal ardından koyulmuş olması çok daha mantıklı geliyor. Ancak McKissic’in de dediği gibi babasının gerçekten içine doğmuş olmalı çünkü McKissic doğduğunda Shaquille O’Neal henüz 18 yaşında bir gençti. McKissic’in babası gerçekten çok ileri görüşlü bir adammış. Böylece oğluna NBA tarihinin en dominant pivotlarından birinin adını koymuş oldu.
Sonuç olarak McKissic, gerçekten de birçok insana göre imkansızı başardı ve artık sorunlarını gerisinde bırakmış gibi gözüküyor. Bu sezon Muratbey Uşak’la yeni bir sayfa açtı ve bu sayfanın ilk satırları da mükemmele yakın. Son şampiyon karşısında 30 sayı ve 12 ribauntla oynamak, herkesin yapabileceği cinsten bir şey değil. Sonuçta onun da dediği gibi, “her şeyi yapabilir çünkü birçok insana göre imkansızı başardı”.
 KAYNAK

15 Ocak 2017 Pazar

UTAŞ Uşakspor 6-0 Pamukkalespor

Mehmet Varış


Bölgesel Amatör Lig 8. Grup'ta Uşak'ta bugün oynanan Utaş Uşakspor-Pamukkalespor maçı, ev sahibi ekibin 6-0 galibiyeti ile devam ederken, henüz 20. dakikada Denizli temsilcisinin sahada 6 kişi kalması üzerine hakem tarafından tatil edildi.
Yeni transferlerine lisans çıkaramadığı öğrenilen Pamukkalespor, sahaya 11 futbolcu ile çıktı. Hiç yedeği bulunmayan yeşil-siyahlı ekip 20. dakikada 6-0 mağlup duruma düşerken, bu süre içinde 5 oyuncu sakatlandıklarını öne sürerek oyun alanını terkedince, hakem de maçı tatil etti.

8 Ocak 2017 Pazar

Muratbey Uşak Gaziantep Basketbolu Konuk Ediyor

Mehmet Varış


Muratbey Uşak Başantrenörü Ozan Bulkaz, Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde yarın sahalarında oynayacakları Gaziantep Basketbol maçını kazanarak sıralamada yükselmek istediklerini söyledi.
Bulkaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarınki karşılaşmanın kendileri için çok önemli olduğunu ve iyi hazırlandıklarını belirtti.
Gaziantep ekibiyle ligde aynı puana sahip olduklarını hatırlatan Bulkaz, "Sahamızda kazanmak istiyoruz. Evaldas Kairys'in sakatlığı sürüyor, yeni transferimiz Ekenechukwu Brian Ibekwe bu maçta forma giyecek. Zor, bir o kadar seyir zevki yüksek bir karşılaşma oynayacağımızı düşünüyorum. Taraftarlarımızı maça bekliyoruz." diye konuştu.
Ligde istedikleri yerde bulunmadıklarını kaydeden Bulkaz, sıralamada yükselmeyi hedeflediklerini belirterek, sezonun ikinci yarısında çok daha iyi mücadele edeceklerini ifade etti.
Yaptıkları maçlarda dörder galibiyet ve dokuzar mağlubiyetleri olan iki takımdan Gaziantep Basketbol averajla 13., Muratbey Uşak ise 14. sırada yer alıyor.
Muratbey Uşak ile Gaziantep Basketbol,bugün saat 16.00'da Uşak Üniversitesi Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

4 Ocak 2017 Çarşamba

Muratbey Uşak, Polonya temsilcisi Rosa Radom’u 20 sayı farkla mağlup etti,

Mehmet Varış




FIBA Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda Muratbey Uşak, Polonya temsilcisi Rosa Radom’u 20 sayı farkla mağlup etti, gruptan çıkma şansını sürdürdü: 96-76.

Karşılaşmanın ilk periyodu Rosa Radom’un 22-16 üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci periyotta oyun kalitesini artıran Muratbey Uşak, farkı bir sayıya indirdi, ancak Polonya temsilcisi soyunma odasına 44-43 önde gitti.

Üçüncü periyotta rakip takıma sayı şansı tanımayan Muratbey Uşak, 11 sayı farkla periyodu 69-58 üstünlükle tamamladı. Son çeyrekte rakibine sayı şansı vermeyen Muratbey Uşak, rakibine 20 sayı fark atarak karşılaşmayı 96-76 kazandı.

Muratbey Uşak’ta Auguste 31 sayı, Harrison 16, Mckissic 13 sayı ile takımı galibiyete taşırken Rosa Radom’da Bell’in 19 ve Jackson’un 16 sayısı galibiyete yetmedi. Bu skorla Uşak, grupta 11. maçta yedinci galibiyetini aldı. 

3 Ocak 2017 Salı

Muratbey Uşak, Rosa Radom'u konuk edecek

mhmtvrs1923


Muratbey Uşak Basketbol Takımı, FIBA Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki 11. maçında yarın sahasında Polonya'nın Rosa Radom takımı ile karşılaşacak.
Uşak Üniversitesi Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma saat 20.00'de başlayacak.
Muratbey Uşak Kulübü Başkanı Ömer Özden, AA muhabirine yaptığı açıklamada, grupta istedikleri sonuçları alamadıklarını belirterek, yarınki maçın zorlu geçeğini söyledi.
Sahalarında oynadıkları tüm maçları kazanmak istediklerini aktaran Özden, "Gruptan çıkma şansımızı zora soktuk ama hala şansımız var. Kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Taraftarlarımızı maça davet ediyorum. Basketbol adına güzel bir gün olmasını istiyoruz." diye konuştu.

Copright Uşak Paylaşıyor 2018, Blogger Templates Designed By Templateism | Distributed By Gooyaabi Templates