20 Nisan 2017 Perşembe

Utaş Uşakspor 3.Lig Yolunda Şampiyonluk Maçına Çıkıyor

Mehmet Varış

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 23 Nisan 2017 Pazar günü saat 15.00 de oynanacağı açıklanan UTAŞ Uşakspor – Bucak Belediye Oğuzhanspor maçı 24 Nisan 2017 Pazartesi gününe alındı.
Maçın bir gün sonraya ertelenmesi kararının Eskişehir İl Güvenlik Kurulu’nun değerlendirmesi ile alındığı öğrenildi. 23 Nisan günü Eskişehirspor – Sivaspor maçının oynanacağını göz önüne alan kurul güvenlik endişesiyle Uşak maçını birgün sonraya aldı. Maçın oynanacağı stadın da “Yeni Atatürk Stadı’na alınması, UTAŞ Uşakspor teknik heyeti ve yöneticilerinin yüzünü güldürdü.
FUTBOLCULARDA MORALLER TAVAN YAPTI
Pazar günü yapılan referandum da oylarını memleketlerinde kullanan futbolcuların Uşak’a dönmesi ile çalışmalar sıkı bir şekilde sürüyor. Futbolcular, Pazartesi gününden bu yana bazen günde çift antrenman yapılarak 3. Lig yolundaki son ve en keskin virajı dönmeye hazırlanıyor.
Uşak 1 Eylül Stadı’nda yapılan antrenmanlarda çok neşeil gören oyuncuların arasındaki birlik ve hırsları, teknik ekibin de yüzünü güldürüyor. Kaleci Antrenörü Yusuf Soysal yönetiminde maça hazırlanan takımın üç kalecisi Gökhan, Uğur ve Doğukan, yaptıkları kurtarışlarla kalede güven verdi.
“İLK MAÇTAN ŞAMPİYON DÖNECEĞİZ”
UTAŞ Uşakspor’un başarılı Teknik Adamı Dr, Hayrettin Gümüşdağ, Ege’de Yengün Gazetesi Muhabiri Salih Kılınç’a çok özel açıklamalarda bulundu. Gümüşdağ, maçın pazartesi gününe alınmasında, rakipleri Bucak Belediye Oğuzhanspor’un analizine kadar bir çok konuda şöyle değerlendirmeler yaptı: “Kamuoyuna 23 Nisan Pazar Günü Eskişehir Atatürk Stadı’nda saat 15.00 de oynanacağı duyurulan UTAŞ Uşakspor – Burdur, Bucak Belediye Oğuzhanspor Play-Off maçı 24 Nisan Pazartesi Günü saat 15.00 de “Yeni Atatürk Stadı’na” alındı. Daha önce Federasyon Genel Sekreteri Adnan Ersan Bey, beni sık sık arayarak, “Aynı tarihte Eskişehirspor – Sivasspor maçı var. Sizin maçınız, İl Güvenlik Kurulu tarafından cumartesi gününe alınabilir” şeklinde bizi uyarmıştı. Biz de ona göre hazırlığımızı yaptık. Grupta son maçımızı Yatağanspor ile yaptıktan sonra bir hafta boyunca takımım izin kullanmadan çalıştı. Geçen hafta referandum olduğu için herkes oy kullanmaya gitti. Pazartesi gününden itibaren çalışmalara başladık. Cumartesi gününe hazırlandık. Bugün, bize maçın pazartesi gününe alındığı bilgisi ulaştı.
“ESKİŞEHİR BİZE UĞURLU GELECEKTİR”
Eski Atatürk Stadı’nda özellikle maraton tribünün yıkılma riski nedeniyle kapalı olması, zeminin futbol oynamaya elverişli olmaması sıkıntılıydı. Sadece kapalı türbine bin kişi girebilirdi. Sadece Uşak taraftarı değil, eşimiz, dostumuz ve civarda bulunan futbolsevereler de bu statta maç izleme olanağından yoksun kalacaktı.
Eskişehir’de oynanacağı için mutluyum.  Eskişehir büyük bir şehir. Bize de uğurlu olacağına inanıyorum. Maçın eski stattan Yeni Atatürk Stadı’na alınmasını Uşakspor camiası olarak biz olumlu buluyoruz. Belki hafta başı taraftarın gelmesi açısından riskli bir gün olabilir ama bizi, teknik ekip ve kulüp yöneticileri tarafından iyi bir statta oynamaya sıcak bakıyoruz.  Güzel bir statta güzel bir oyun oynayacağımıza inanıyorum. Yinede taraftarımızın bizi yalnız bırakmayacağına inanıyorum. Buradan hem Sayın Valimize hem Sayın Belediye Başkanımıza büyük görev düşüyor. Onlar, zaten sorumluluklarını bilen yöneticilerimizdir. Belediye Başkanımız, taraftar için bedava otobüs kaldıracağını zaten açıklamıştı. Bu destek ile Eskişehir’de şampiyonluğumuzu ilan edeceğimize inanıyorum.
“BÜYÜK ŞAMPİYONLUK KUTLAMALARINI HAYAL BİLE EDEMİYORUM”
Yatağanspor maçından sonra, “Daha şampiyon olmadan böyle kutlama yapılıyorsa, 3. Lige çıktığımızda nasıl coşkulu bir kutlama olacak? Çok merak ediyorum” demiştim. Onun için Burdur Bucak Oğuzhanspor maçında şampiyon olup, Uşak’ta daha büyük kutlamalara katılmayı hayal ediyoruz.
Ben inanıyorum, takımıma, yöneticilerime ve taraftarıma çok güveniyorum. Şu anda tkaımda eksik ve sakat oyuncum yok. Eskişehir için hava durumunu da sürekli takip ediyoruz. Hava bir yağışlı, bir açık, soğuk ve sıcak sürekli değişiyor. İnşallah maç gününe kadar kimse hasat ve sakat olmaz. Tecrübeli ve disiplinli bir takımız. Finali kaldırabilecek kapasitede oyuncularımız var. Eskişehir’den şampiyon döneceğimize inancım tam.
Şehir şampiyonluğa çok aç. Maçın bir an önce oynamasını istiyoruz. İnşallah, düzgün bir sahada ilk maçta şampiyon olup ikinci maça bırakmak istemiyoruz.Uzun yıllar sonra tekrar 3, lige çıkacağız diye düşünüyoruz.
“RAKİBİMİZE SAYGI DUYUYORUM AMA ŞAMPİYON BİZİZ”
Öncelikle Bucak Belediye Oğuzhanspor’u 7. Grupta şampiyon olduğu için kutlamak istiyorum. Büyük bir taraftar desteği ile oynayan Isparta Davrazspor gibi köklü bir futbol kulübünü geçmeyi başardılar. Antalya Kepez Belediyespor olsun, Serikspor olsun, çok önemli takımları geride bırakarak şampiyonluğu hak ettiler. Ben Bucak Belediye Oğuzhanspor’dan 3-4 futbolcuyu tanıyorum. Takım olarak analizlerini de yapıyorum Yaşa ortalaması 22-23 olan genç ve sonuna kadar maçı bırakmayan mücadeleci ve tecrübesiz bir takım olarak görülüyor. Ben rakibime saygı duyuyorum. Sonuçta onlar da bizim gibi şampiyon olmuş.
Bizim onlara göre avantajımız, 12 gruplu BAL’da diğer teknik adamların “BAL Şampiyonlar Ligi 8. Grup” olarak tanımladığı en zor grupta kıran kırana mücadele ederek şampiyon olmamızdır. Şöyle gerilere doğru bir gidersek, son ana kadar, Çiğli Belediyespor ve Sökespor ile kıyasıya şampiyonluk mücadelesi verdik. Son maçta Yatağanspor ile çok zorlu bir maç yaptık. Yeşilköyspor, olaylı maç oynadığımız Ödemişspor dişli bir ekip, DidimBelediyespor küme düşmesine rağmen bizi çok zorlayan takımlardan oldu. Çine Madran 2. Yarı çıkışıyla dişli bir ekipti. Sarayköyspor, Ortacasporen çok zorlayan takımlar arasında oldu. Yani 8 grupta her maç play-off maçı oldu. Bıçak sırtında kazanarak şampiyon olduk.
Biz, UTAŞ Uşakspor olarak rakibimize saygı duyup disiplinli ve ciddi oynayarak bu maçı alacağız. Kolay geçmeyecek. Kolay geçmesi bizim elimizde. Bence futbolda favori vardır, ama garantisi yoktur. Milyonlarca insan futbolu onun için seviyor. Yoksa favori takım her maçı alsa tadı tuzu olmaz.
Ben BAL liginde başka grupları da izledim. BAL’da yaklaşık 150 takım varsa en iyisi UTAŞ Uşakspor’dur. İlk maçımızda bu işi bitirerek 3. Lige çıkarız şeklinde düşünüyorum.”

Copright Uşak Paylaşıyor 2018, Blogger Templates Designed By Templateism | Distributed By Gooyaabi Templates