23 Ekim 2016 Pazar

Muratbey Uşak, TED Kolejliler'i 103-64 yendi.

Mehmet Varış
 SPOR Toto Basketbol Ligi'nde Muratbey Uşak, evinde TED Ankara Kolejliler'i 39 sayı farkla yenerek 3 maçta ikinci galibiyetini aldı: 103-64. 
Uşak Üniversitesi Spor Salonu'ndaki karşılaşmanın ilk periyodu 28-19 Muratbey Uşak'ın üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci periyotta rakibine 25 sayı fark atan Uşak ekibi soyunma odasına 59-34 önde gitti. 
Üçüncü periyotta aradaki sayı farkını 31 sayıya çıkaran Muratbey Uşak, periyodu 80-49 üstünlükle tamamladı. Son periyotta da üstünlüğünü sürdüren kırmızı siyahlılar, karşılaşmayı rahat bir oyunla 103-69 kazandı. Ev sahibinde Berkay ve Lyons 19'ar, Freimanis, Görkem ve Monroe 16'şar sayı ile skora katkı yaptı.

Muratbey Uşak TED Ankara Kolejliler'i ağırlayacak.

Mehmet Varış
SPOR Toto Basketbol Ligi'de Muratbey Uşak, TED AnkaraKolejliler'i ağırlayacak. Uşak Üniversitesi Spor Salonu'nda saat 16.00'da başlayacak karşılaşmanın bilet fiyatları 20 TL.
Kırmızı siyahlılarda sakatlığı devam eden pivot Kairys'in forma giymesinin zor olduğu bildirildi. TED Kolejliler'in ilk iki maçını farklı kaybettiğini söyleyen Antrenör Ozan Bulkaz, "Hafta içinde biz de Şampiyonlar Ligi'nde Neptunas'a evimizde dramatik bir şekilde yenildik. Kazanıp moral tazelemek istiyoruz" dedi. 
HAZELL'LE YOLLAR AYRILDI 
Murat.ey Uşak, TED Ankara Kolejliler maçı öncesi bekleneni veremeyen şutör guard Jeremy Hazell'ı gönderdi. Hazell, ligde 2 maçta 6.5 sayı, 1.5 asist, Avrupa'da ise 3 maçta 5.7 sayı, 0.7 asist ortalamaları yakalayabilmişti. Kırmızı siyahlıların Hazell'in yerine transfer gündeminde geçen sezon da takımda forma giydikten sonra sakatlanıp ABD'de ameliyat olan D'Angelo Harrison var.

15 Ekim 2016 Cumartesi

Muratbey Uşak Beşiktaş Sompo Japan'ın konuğu

Mehmet Varış

SPOR Toto Basketbol Ligi'nde Muratbey Uşak, yarın Beşiktaş Sompo Japan'la İstanbul'da karşı karşıya gelecek. Akatlar Spor Kompleksi'nde saat 14.00'te start alacak zorlu müsabakayı Lig TV 3 naklen ekranlara getirecek. 

Beşiktaş'ın iddialı bir kadro kurduğunu belirten Antrenör Ozan Bulkaz, "Ancak biz de gücümüzü ve iddiamızı ilk hafta Fenerbahçe'yi yenerek kanıtladık. Beşiktaş Sompo Japan'ı da deplasmanda mağlup ederek hafta içinde FIBA Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağımız Neptünas maçına moralli çıkmak istiyoruz" dedi.

10 Ekim 2016 Pazartesi

BSL’de 1. Haftanın Panoraması

Mehmet Varış

Spor Toto Basketbol Ligi’nde ilk hafta sona erdi. 3 deplasman takımının sahadan galibiyetle ayrıldığı haftada, 5 İstanbul takımı rakiplerini devirmeyi başardı. Haftanın en büyük sürprizini, son şampiyon Fenerbahçe’yi deviren Muratbey Uşak Sportif oldu.
Haftanın Takımı  – Muratbey Uşak Sportif
Hafta içinde FIBA Şampiyonlar Ligi’nde iki maça çıkan Uşak Sportif, ligin ilk haftasında Avrupa’nın en güçlü takımlarından biri olarak kabul edilen Fenerbahçe’yi mağlup etti. Üstelik skor gücü çok üst düzeyde olan rakibini yalnızca 70 sayıda tutarak bu galibiyeti elde etti.  Sezona müthiş bir galibiyetle başlayan Uşak, bu galibiyetle haftanın takımı oldu.
Haftanın Oyuncusu -Shaquielle McKissic (Muratbey Uşak Sportif)
Amerika’lı oyuncu Fenerbahçe galibiyetinin baş aktörü oldu. Karşılaşmayı 30 sayı – 12 ribaund ile tamamlayan McKissic, boyalı alanda Fenerbahçe uzunlarını çaresiz bıraktı. McKissic 7/9 iki sayılık, 3/5 3 sayılı ve 7/9 serbest atış oranıyla kusursuza yakın bir oyun ortaya koydu.
Haftanın Antrenörü – Ozan Bulkaz (Muratbey Uşak Sportif)
Ozan Bulkaz, Muratbey Uşak efsanesinin tuğlalarını yıllar önce örmeye başlamıştı. Bu sezon, takım kurgusuyla ve oyun felsefesiyle devlere karşı başa baş mücadele edeceklerini defalarca söyledi. İlk gösterge dünyanın sayılı koçlarından Obradovic oldu. Maç sonu oyunları konusunda eline su dökülemeyen Obradovic, Ozan Bulkaz’ın savunması karşısında çaresiz kaldı.

"Lige evimizde Fenerbahçe galibiyetiyle başlamak müthiş.

Mehmet Varış


"Lige evimizde Fenerbahçe galibiyetiyle başlamak müthiş. Dolu tribünler coşkulu taraftar ve güzel bir atmosfer vardı. Bütün şehir bugün bu salonda bütünleşmişti. Geçen hafta FIBA Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmayı başarmıştık, bugün oynadığımız basketbolla kalitemizi ortaya koyduk. Fenerbahçe, THY Avrupa Ligi'nin şampiyonluk adayı bir takım, bu takımı 70 sayıda tutmak ve maçı kazanmak kolay değildi. İnşallah performansımızı devam ettireceğiz. Taraftarımıza teşekkür ediyorum."
Muratbey Uşak oyuncusu Mark Steven Lyons de lige güçlü bir başlangıç yaptıklarını belirterek, "Koç ve tüm takım maça çok iyi hazırlanmıştı. Koçun söylediklerini harfiyen uyguladık, güzel bir galibiyet aldık. Fenerbahçe çok güçlü bir ekip bunu biliyorduk, her maça aynı konsantrasyonla çıkacağız." değerlendirmesini yaptı.

Obradovic, "Uşak takımını tebrik ediyorum

Mehmet Varış


Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic, Muratbey Uşak'ın müsabakayı hak ederek kazandığını kaydetti.

İki takımın taraftarlarını güzel bir atmosfer oluşturdukları için kutlayan Obradovic, "Uşak takımını tebrik ediyorum, maçın başından sonuna kadar üstün bir motivasyonla ve istekle oynadılar maçı kazanmayı kesinlikle hak ettiler. İlk yarı kötüydük, ikinci yarı geri gelmeye çalıştık ama ilk yarıda gösterdiğimiz davranış ve sahada koyduğumuz performans kabul edilebilir değil." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçeli Barış Hersek ise maça kötü başladıklarını belirterek, ikinci yarı oyunu dengelediklerini ancak müsabakayı kaybettiklerini söyledi.

8 Ekim 2016 Cumartesi

Muratbey Uşak Sezonu Fenerbahçe Maçıyla Açıyor

mhmtvrs1923


Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde dördüncü sezonuna yarınki Fenerbahçe maçıyla başlayacak Muratbey Uşak'ın genel menajeri Fatihan Erdoğan, lige hazır olduklarını, morallerinin yüksek, oyuncuların da motivasyonunun yerinde olduğunu söyledi.
Basketbol Süper Ligi'nde ilk olarak 2013-2014 sezonunda mücadele eden Muratbey Uşak, ligde bu yıl 4. kez yer alacak.
Daha önceki 3 sezonun ikisinde 2013-2014 ve 2015-2016'da play-off oynamayı başaran Uşak temsilcisi, 2014-2015'te EuroChallenge Kupası'nda Türkiye'yi temsil ettikten sonra bu yıl da ön elemeden başladığı FIBA Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kaldı.
Play-off'lar dahil ligde 94 maçı geride bırakan Muratbey Uşak, bu müsabakalarda 44 galibiyet ve 50 yenilgi aldı.
Yarınki rakibi Fenerbahçe'ye karşı play-off'lar dahil 10 maça çıkan Uşak temsilcisi, sadece 1 galibiyet alırken, 9 maçta mağlup oldu.

- "Güçlü bir ekibiz"

Muratbey Uşak Genel Menajeri Fatihan Erdoğan, AA muhbirine yaptığı açıklamada, Spor Toto Basketbol Ligi'ndeki dördüncü sezonlarında başarılı çizgilerini sürdürmek istediklerini söyledi.
Güçlü bir ekip kurduklarını ve iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirten Erdoğan, şöyle konuştu:
"FIBA Şampiyonlar Ligi'nde Rumen Cluj Napoca takımını eleyerek gruplara kalmayı başardık. Lige hazırız, moralimiz yüksek, oyuncularımızın motivasyonu yerinde. Ligde artık yeni değiliz, her yıl biraz daha tecrübe kazandık, evimizde daha iyi olduğumuz doğru ancak deplasmanda da sürpriz sonuçlar alabilecek bir takımız. Savaşmaktan ve kazanmaktan başka bir şey düşünmüyoruz."

- "Amaç güzel basketbol izletmek"

Erdoğan, Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde ilk maçlarını yarın taraftarları önünde Fenerbahçe ile oynayacaklarını anımsatarak, şunları kaydetti:
"Ligi de Avrupa'yı da istiyoruz. Romanya dönüşü dinlenme fırsatımız olmadı, sadece bir antrenmanla Fenerbahçe maçına çıkacağız, Seyircimizin desteğine ihtiyacımız var, ilk maç galip gelmek istiyoruz ama çok zor alacak, seyircimize yine güzel bir basketbol izletmek amacındayız. Fenerbahçe bu yıl da çok iyi, Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanarak lige hazır olduklarını gösterdiler. Basketbol adına keyifli bir gün olacağını düşünüyorum."

7 Ekim 2016 Cuma

Muratbey Uşak FIBA Şampiyonlar Liginde

Mehmet Varış
FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi 2'nci ön eleme turunda Uşak'ta 93-90 yendiği Romanya temsilcisi U-BT Cluj Napoca'yı deplasmanda 85-66 gibi farklı bir skorla mağlup ederek adını gruplara yazdıran Muratbey Uşak'ta büyük sevinç yaşanıyor.
Antrenör Ozan Bulkaz, Cluj'da rahat bir galibiyet alarak tarihi bir başarıya imza attıklarını söyledi. Uşak'ta 15 yıldır görev yaptığını hatırlatan Bulkaz, "Bu takımı amatörden alarak en üst seviyeye çıkardık. Şimdi Şampiyonlar Ligi'ndeyiz. Cluj maçı öncesi hedefimiz Avrupa'da kupa kaldırmak demiştim. Asla politik konuşmuyorum. Bu takım Şampiyonlar Ligi'ni kazanabilecek kapasitede. Böyle bir beklenti bizim için hayal değil" diye konuştu. 
C Grubu'nda Fransa'dan Asvel, Almanya'dan Ewe Baskets, Yunanistan'dan PAOK, Litvanya'dan Neptunas, Polonya'dan Rosa Radom, Letonya'dan Ventspils ve İtalya'dan Openjobmetis Varese ile mücadrele edeceklerini hatırlatan genç Bulkaz, "Bu takımların tümünü yenebilecek güçteyiz. Gruptan çıkıp, hedefimize doğru yürüyeceğiz.
Türk basketbolunun gelişimi için elimizden geleni yapacağız" dedi.
Spor Toto Basketbol Süper Ligi'ndeki ilk maçlarında pazar günü Fenerbahçe'yi konuk edeceklerini belirten Bulkaz, "Cluj'dan sonra zorlu bir rakiple daha karşılaşacağız. Asla yorgunluğu mazeret göstermeden, Fenerbahçe karşısında iyi oyunumuzu sürdüreceğiz" dedi. 
 
Hürriyet

4 Ekim 2016 Salı

Muratbey Uşak ikinci maç için avantaj elde etti.

mhmtvrs1923


FIBA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda Türkiye temsilcisi Muratbey Uşak, evinde Cluj Napoca'yı konuk etti. Karşılaşmadan 93-90 galip ayrılan Muratbey Uşak ikinci maç için avantaj elde etti.
 Karşılaşmanın rövanşı 6 Ekim Perşembe günü Romanya'da oynanacak.


FIBA Şampiyonlar Ligi’nde Rakibimiz Cluj Napoca

Mehmet Varış

Muratbey UşakSportif , FIBA Şampiyonlar Ligi’ne kalmak için Cluj Napoca ile eleme maçına çıkıyor. Karşılaşma Uşak Üniversitesi Salonu’nda bugün saat 19:00’da başlayacak. Karşılaşma TRT Spor tarafından naklen yayınlanacak. İkinci karşılaşma 6 Ekim Perşembe günü TSİ saat:19:00 da Romanya’da oynanacak.İki maç sonunda toplamda daha fazla sayı atan takım turu geçecek.
Başantrenör Ozan Bulkaz mücadele öncesinde yaptığı açıklamada Uşaklı basketbol severleri müsabakaya davet ederek, “İlk maçı kazanıp Romanya’ya avantajlı bir skorla gitmek istiyoruz” diye konuştu.

3 Ekim 2016 Pazartesi

İmparator Ozan Bulkazın Başarı Hikayesi

Mehmet Varış


Bulkaz, doğup büyüdüğü kenti basketbol şehri yapma hayaliyle 15 yıl önce yola çıktıklarını ve bunda başarı sağladıklarını belirtti.

Üç sezondur Spor Toto Basketbol Süper Ligi'ne renk kattıklarını, iyi basketbol oynadıklarını, dev bütçeli takımların arasından sıyrılarak üst sıraları zorladıklarını dile getiren Bulkaz, takım olarak bundan sonraki hedeflerinin Türkiye'de ve Avrupa'da şampiyonluk olduğunu söyledi.

Muratbey Uşak Genel Menajeri Fatihan Erdoğan ile 15 yıl önce çıktıkları yolda tüm imkansızlıklara rağmen "tırnaklarıyla kazıyarak" bu günlere geldiklerini kaydeden Bulkaz, yola çıkış hikayelerini şu sözlerle anlattı:

"Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra beden eğitimi öğretmeni olarak doğup büyüdüğüm Uşak'ta çalışmaya başladım. Fatihan ile tanıştıktan sonra içimizdeki basketbol sevgimizi işimize yansıttık, önce okul takımını şampiyon yaptık, ardından Uşak Emniyetspor adı ile bir takım kurduk. 2003 yılında namağlup olarak amatör ligden Türkiye Basketbol İkinci Ligi'ne çıktık, sponsor bulamadığımız için o yıl ligde oynayamadık."

Bulkaz, Fatihan Erdoğan ile birlikte amatör ligden başlattıkları takımın ismini Uşakspor, Uşak Belediyespor, Uşak Üniversitesi Spor, Uşak Sportif olarak birkaç kez değiştirdiklerini, 2005 yılında maddi imkanları zorlayarak Türkiye Basketbol İkinci Ligi'ne ikinci kez çıktıktan sonra 2013 yılında Spor Toto Basketbol Süper Ligi'ne yükselmeyi başardıklarını aktardı.
"AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU NEDEN OLMASIN?"
Geride kalan yıllarda basketbol adına güzel işler yaptıklarına inandığını belirten Bulkaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir hayale inandık, sıfırdan takım kurduk ve bu günlere geldik. Amatörden başlayıp Avrupa kupalarına uzanan bir düş bu. Bizim için imkansız diye bir şey yok. Bu sezon çok iyi bir takım olduğumuzu düşünüyorum. Türkiye ve Avrupa şampiyonluğunu kazanmak istiyoruz. 'Neden olmasın?' diyoruz, çünkü biz kurulu bir takımın başına geçip çalışmadık. Bu takım bizim her şeyimiz, o yüzden çok çalışıyoruz. Kazanmayı çok istiyoruz. Taraftarımız her şeyi biliyor, dolu tribünlere oynuyorsak bu 15 yıllık emeğin karşılığı."

"Küçük bütçeli bir takımız ama iyi basketbol oynuyoruz, heyecanlıyız, disiplinliyiz." diyen Ozan Bulkaz, "Başarısız olmayı aklımızdan bile geçirmiyoruz ama basketbolda her şey var. Önceki yıl EuroChallenge Kupası'nda iyi mücadele ettik. Bu yıl çok daha iyiyiz. FIBA Şampiyonlar Ligi'ne kalmak, gruplardan çıkmak istiyoruz. Çok özel bir seyircimiz var. Hepsini tanırım, onlar da beni tanır. Potanın etrafında toplanmış tam bir aileyiz." şeklinde görüş belirtti.

Kentin takıma sahip çıktığını, ancak daha iyi yerlere gelmek için ekonomik kaynaklara ihtiyaçları olduğunu kaydeden Fatihan Erdoğan ise uzun yıllar Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde mücadele etmek istediklerini ifade etti.

Yeni spor salonunun inşasının hızla sürdüğünü anlatan Erdoğan, "Bu yıl daha heyecanlı ve güçlüyüz. İyi bir hazırlık dönemi geçirdik, oynadığımız 9 hazırlık maçının 7'sini kazandık. Oyuncular arasında uyumu sağladık. Lige daha hazır başlıyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.

AA

Copright Uşak Paylaşıyor 2018, Blogger Templates Designed By Templateism | Distributed By Gooyaabi Templates