10 Ekim 2016 Pazartesi

BSL’de 1. Haftanın Panoraması

Mehmet Varış

Spor Toto Basketbol Ligi’nde ilk hafta sona erdi. 3 deplasman takımının sahadan galibiyetle ayrıldığı haftada, 5 İstanbul takımı rakiplerini devirmeyi başardı. Haftanın en büyük sürprizini, son şampiyon Fenerbahçe’yi deviren Muratbey Uşak Sportif oldu.
Haftanın Takımı  – Muratbey Uşak Sportif
Hafta içinde FIBA Şampiyonlar Ligi’nde iki maça çıkan Uşak Sportif, ligin ilk haftasında Avrupa’nın en güçlü takımlarından biri olarak kabul edilen Fenerbahçe’yi mağlup etti. Üstelik skor gücü çok üst düzeyde olan rakibini yalnızca 70 sayıda tutarak bu galibiyeti elde etti.  Sezona müthiş bir galibiyetle başlayan Uşak, bu galibiyetle haftanın takımı oldu.
Haftanın Oyuncusu -Shaquielle McKissic (Muratbey Uşak Sportif)
Amerika’lı oyuncu Fenerbahçe galibiyetinin baş aktörü oldu. Karşılaşmayı 30 sayı – 12 ribaund ile tamamlayan McKissic, boyalı alanda Fenerbahçe uzunlarını çaresiz bıraktı. McKissic 7/9 iki sayılık, 3/5 3 sayılı ve 7/9 serbest atış oranıyla kusursuza yakın bir oyun ortaya koydu.
Haftanın Antrenörü – Ozan Bulkaz (Muratbey Uşak Sportif)
Ozan Bulkaz, Muratbey Uşak efsanesinin tuğlalarını yıllar önce örmeye başlamıştı. Bu sezon, takım kurgusuyla ve oyun felsefesiyle devlere karşı başa baş mücadele edeceklerini defalarca söyledi. İlk gösterge dünyanın sayılı koçlarından Obradovic oldu. Maç sonu oyunları konusunda eline su dökülemeyen Obradovic, Ozan Bulkaz’ın savunması karşısında çaresiz kaldı.

Mehmet Varış / Yazar

Mhmtvrs.net sitesinde yönetici.

0 yorum:

Yorum Gönder

Copright Uşak Paylaşıyor 2018, Blogger Templates Designed By Templateism | Distributed By Gooyaabi Templates