6 Ekim 2017 Cuma

Ozan Bulkaz: Bu Sezon Daha Farklı Olacak

Mehmet Varış

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Muratbey Uşak‘ın başarılı coachu Ozan Bulkaz yaklaşan yeni sezon öncesi basketball.com.tr‘ye özel açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz sezon bir ara küme düşme potasına kadar gelse de, ligde kalmayı başaran ve BSL’nin kemik takımları arasına adını yazdıran Uşak’ta coach Bulkaz önemli açıklamalarda bulundu.

Bulkaz, önümüzdeki sezon geçtiğimiz sezonki sıkıntıları yaşamayacaklarını söylerken, keyif veren basketbol oynamaya devam edeceklerini belirtti.

İşte Bulkaz’ın açıklamaları;

– Sezon öncesi genel olarak takımın havasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

İnanılmaz derece keyifli ve güzel bir kamp dönemi geçirdik. Herkes idmana isteyerek geliyor. Yeni yönetim bütün ödemeleri zamanında yaptı. Borçları ödedi. Şu anda ortam olarak en iyi kulüplerden biriyiz. Bu sene Avrupa Kupası yok. Tamamen lige konsantre olacağız. Fiziksel ve mental olarak ekstra bir yorgunluk olmayacak. Oyunculardan memnunum. Yabancılarımızın hepsi beklentilerimizi karşıladı.

– Sizin aldığınız uzunlar her zaman ses getirdi. Bu sezon da aynısını görebilecek miyiz?

Uzun pozisyonunda Richard Solomon hem fark yaratacak, hem de klasik Uşak uzunu olacak. Tıpkı diğerleri gibi atletizmi çok iyi ve artısı yüzdeli faul atması. Solomon, Uşak’ın meşhur uzun tanımına uyacak bir oyuncu ve herkes de onu bu şekilde görecek.

– Yeni sezon öncesi hedefiniz ne?

Bizim hedefimiz her maçı oynayıp, kazanmak. Sonuç ne getirir bilinmez ama bu sene geçen seneki sıkıntıları çekmeyeceğimizi düşünüyorum.

– Uşak playoff yaparak yine peri masalını yazabilecek mi?

Biz 5 sene içinde 2 kez playoff yaptık, bir kez direkten döndük ve sadece tek bir sezon sıkıntı yaşadık. Aslında bu bir peri masalı değil. Biz aslında hep oralardayız ve bunu yapıyoruz. Her takımın başına gelebilecek bazı sorunlarla karşılaştık. Hem maddi problemler, hem oyuncu seçimi, hem Avrupa, o yüzden geçen sene böyle oldu. Ligde genelde hep playoff takımı olduk.

– Lig rekabetçi bir ortama dönüştü. Alttan çok kaliteli takımlar geldi. Ligin durumuyla ilgili neler söyleyeceksiniz?

Lig geçen seneye göre daha zor. Alttan gelen takımlar, taraftarı olan şehir takımları. Ligin kalitesi arttıkça motivasyon da artar. Oyuncuların ve coachların kendini göstereceği bir ortam oluştu. Ligin kalitesi bu sene yerini buldu diyebiliriz. Boş takım yok. Çok keyifli bir lig olacak.

– Son olarak hazırlık maçlarındaki bazı farklı mağlubiyetler sizi endişelendirdi mi? Gerçi sonuçta bu bir hazırlık maçı ve birçok deneme yapıyorsunuz.

Hazırlık maçlarındaki performans beni endişelendirmiyor. Çünkü hiç kötü takımla oynamadık. Hep iyi takımlarla oynadık. Yabancılardan Kuban ve Zenit gibi takımlarla oynadık. İyi galibiyetler de aldık. Bu senenin şampiyonluk adaylarından Beşiktaş’ı yendik. Çok iyi kadroya sahipler. Onları yenerek ne seviyede olabileceğimize dair sinyaller aldık. Farklı mağlubiyetlerin birinde erken sakatlık yaşadık, farklı denemeler yaptık. Oyuncuları denedik ve sahada olabilecek her türlü farklı sonuca karşı nasıl reaksiyon verebileceğimizi test ettik. Kazanmanın bir anlamının olmayacağı maçlarda başka şeyleri kazanmaya çalıştık. Ama bunlardan bir ders çıkartıp lige ona göre hazırlandık.

Basketball.com.tr / Özel
Kemal Erdem
kemal.erdem@basketball.com.tr

Mehmet Varış / Yazar

Mhmtvrs.net sitesinde yönetici.

0 yorum:

Yorum Gönder

Copright Uşak Paylaşıyor 2018, Blogger Templates Designed By Templateism | Distributed By Gooyaabi Templates